Ingyenes házhozszállítás 50 ezer Ft feletti vásárlásoknál!

FAIR – Az olasz fegyvergyártás jövője

A F.A.I.R 1971 óta a a használhatóság és a megbízhatóság mellett tette le a voksát. A közel 50 éves múlttal rendelkező cég folyamatosan építette a jobbnál jobb sport és vadász sörétes fegyvereket. A cég célkitűzése az volt, hogy a praktikusság mellett szép fegyvereket gyártsanak, így egy cégben képesek ötvözni a több száz éves tradicionális olasz sörétes fegyvergyártást és a technológiai innovációkat.  Ez az üzletfelfogás olyannyira sikeres volt, hogy 50 év alatt Izidoro Rizzini, a márka alapítója, a második legnagyobb bock puska gyártó lett Olaszországban a Beretta után.

Izidoro Rizzini | A F.A.I.R alapítója (Fabbrica Armi Isidoro Rizzini)

A F.A.I.R fellegvárában, Marchenoban rendkívül flexibilis és kidolgozott gyártási folyamattal készítenek fegyvereket, így Izidoro Rizzini rendszerében egymás mellett tudják gyártani a golyós és a sörétes vadászfegyvereket egyaránt. Ez azt eredményezi, hogy a nagy múltú sörétes gyártás összes vívmányát és minőségi elvárását sikerült átültetni a golyós fegyverek előállításába is. A puskák alkatrészeinek elkészítése egyenként, hihetetlen pontosságú gépekkel zajlik. Ezt ráadásul olyan rendszerben művelik, hogy bármely alkatrész rendelhető legyen, így az alkatrész pótlása egyszerű és egy átlagos fegyvermester is képes helyrehozni az amúgy elenyésző, használat során létrejövő hibát.  Továbbá a gyár mellett szól, hogy árkategóriától függetlenül, minden fegyver nagy részben kézzel készül.

A termékpaletta pedig magáért beszél. A jó ár/érték arányú, megbízható modellek mellett helyet kapnak az exklúzív, egyedi igényeket kielégítő sörétesek is, ahol a kivitel, a mechanika és a gravírozás is testreszabható. A gyártó tehát a bock gyártásban bizonyított a sorozataival mint például az Xlight, SLX800, SLX692, SLX600, Jubilee, Premier, Lincoln. Egy ilyen kaliberű fegyverkészítő azonban nem ragadhat le a bock fegyvereknél, így most már rendkívül elegáns, finom duplákat is kaphatunk, méghozzá ISide néven.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük