Ingyenes házhozszállítás 50 ezer Ft feletti vásárlásoknál!

Vadászati világkiállítás 2021

2019-től már gőzerővel a 2021-es Egy a természettel Nemzetközi Vadászati és Természeti Kiállítás megvalósításán dolgoznak majd a megbízottak. A szervezők legalább 1 millió látogatóra számítanak.

December 18., Budapest – Sajtóbeszélgetésre került sor a Parlamentben a három esztendő múlva esedékes világkiállítással kapcsolatban, ahol a többi között elhangzott, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztériumon belül működő kormánybiztosság felel majd a kiállítás ideje alatt szervezett rendezvények lebonyolításáért. A kormány több mint 7 milliárd forint központi költségvetési forrást biztosít a jövő év folyamán a kormánybiztosság és feladatainak segítésére szolgáló projectcég felállítására.

– Ezt a forrást a világkiállítást megelőző munkafolyamatok finanszírozására nyújtja a minisztérium, melyről a projektcég gondoskodik majd, illetve segíti és koordinálja a világkiállítás kivitelezését – nyilatkozta Kovács Zoltán, kormánybiztos.

A jövő év végéig kell véglegesítenie dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek és a felelős kormánybiztosnak a 2020-21-es előkészítési munkálatok költségvetését – ahogy az a Magyar Közlöny december 13-án megjelent határozatában is olvasható. A világkiállítás megvalósulásának három fő pillére lesz: a nemzetközi szervezetekkel való kapcsolattartás, az építkezések, és a rendezvény lebonyolítása. Az építkezések a kiemelt budapesti fejlesztésekért és nemzetközi sportpályázatokért felelős kormánybiztos, Fürj Balázs, a nemzetközi szervezetekkel való kapcsolattartás az „Egy a természettel” világkiállítás megtervezésével és megvalósításával kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztos, gróf Károlyi József, a rendezvények lebonyolítása pedig Kovács Zoltán kormánybiztos hatáskörébe tartoznak.

A tervek szerint a kiállítás több helyszínen zajlik majd országszerte, a fővárosban az egyik központja a HUNGEXPO területe lesz, de a Kincsem Park és a Fővárosi Állat- és Növénykert is kardinális szerepet tölt majd be. Átalakítás vár a HUNGEXPO-ra; a pavilonokat felújítják, új utakat építenek ki, és az infrastruktúra is nagy fejlesztéseken esik majd át. Mindez nem csak a 2021-es „Egy a természettel” kiállítás miatt fontos, ugyanis 2020-ban hazánk ad otthon a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak.

– Magyarország 1971-ben rendezett vadászati világkiállítást, melyen a vadászat mellett egyéb sportok is teret kaptak, mint például a lovas programok – emlékezett vissza dr. Semjén Zsolt. Éppen ezért nagy hangsúlyt fektetnek majd az egyéb társterületek megjelenésére, mint például a horgászat, az erdészet, az íjászat, a kutyák, a lovas sportok és a solymászat. Fontos szerepet kap még mindemellett a hal és a vadgasztronómia, valamint a borkultúra bemutatása.

A miniszterelnök-helyettes azt is hangsúlyozta, hogy a 2021-es kiállítás Magyarország értékeiről, a magyar vadgazdálkodásról és vadászati kultúráról fog szólni. A kiállítás komoly turisztikai bevételt jelent majd az egész ország számára, hiszen a világ minden részéről várnak vendégeket.

 

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük