Ingyenes házhozszállítás 50 ezer Ft feletti vásárlásoknál!

G-1000

Fjallraven G-1000, avagy a tökéletes anyag. Hogyan és mire használjuk?

How To Take Care Of Your Garments & Gear. Read more about Care and Repair at Fjällräven Online Store.

A Fjallraven G-1000 egy sátorponyvából ered melyet a svéd Åke Nordin fejlesztett ki. A Fjallraven borzasztóan nagy hangsúlyt fektet a környezetvédelemre de mégsem kompromisszumok árán, így minden ruhájuk leteszi a voksot a tartósság és a használhatóság mellett. De hogyan képesek mindezt megoldani ennyi követelmény mellett?

Tartós
Szélálló
Lélegző
Uv-ellenálló
Szúnyogellenálló

“A G-1000 a Fjällräven saját fejlesztésű, védőruházatnak való, sokoldalúan használható ruhaszövete. Télen és nyáron is alkalmas viselet a szabadban eltöltött órák alatt. A sűrű szövésű anyag 65% poliésztert és 35% pamutot tartalmaz, és Grönland Wax-szal impregnált (a waxolásról bővebben később). A két anyagnak ez a kombinációja teszi a G-1000-et rendkívül tartóssá, légáteresztővé és széllel, vízzel szemben ellenállóvá. A G-1000 egyúttal szúnyogálló is, és véd a nap alfa és béta sugaraival szemben. Tökéletes választás  a korlátlan kalandozásokhoz.” -Elcaminofrances

https://www.youtube.com/watch?v=dHGkSdEnJyk

Hogyan waxoljunk?

Előszöris bizonyosodjunk meg arról, hogy ruhánkban csak G-1000 anyagú részek vannak, mert egyes darabok, betétek nem waxolhatók. A legjobb tipp a waxoláshoz talán az, hogy ne használjunk ugyanannyi anyagot a nadrág vagy kabát minden részén. A wax mennyiségével játszani tudunk, így a ruhánk ott lesz vízálló ahol kell és ott lesz légáteresztő ahol erre szükség van. Mind ismerjük az érzést mikor a lesen megfagyunk de a vadászat előtt az autóban már izzadunk is. Ha a waxolást például egy Fjallraven Varmland kabát esetében inkább a vállakon, csipő körül végezzük és a hónaljat minimálisan kezeljük, akkor lesz egy kabátunk amely vízálló de légáteresztő egyben. Nadrágnál ugyanez a helyzet! A Brenner Pro winter nadrágja fenékrész és a lábszárak erős kezelést igényelnek, így sem a les sem az aljnövényzet/hó miatt nem ázunk át viszont az autóban nem izzadunk le a szellőzés miatt. Praktikus megoldás, ajánlom kipróbálásra!

Vadászruházat, környezetvédelem, vízállóság

A Fjallraven nem csak marketing szövegek szintjén környezetvédő. A poliészter rétegek újrahasznosított anyagból vannak, sőt, a ruha legyártását követően újrahasznosíthatóak is maradnak, sőt mellőznek minden fluorkarbont is mely az egyik legsokoldalúbb és egyben a legkárosabb anyag is. Természetben nem bomlik, ellenben az aprózódása után bekerül a táplálékláncba. A gyártó mentalitása példaértékű, hiszen meggyőződésük, hogy minden amit teszünk hatással van a természetre s ezáltal az emberi és állati környezetre egyaránt, így az ökológiai lábnyomot minél alacsonyabban kell tartani. Ez megvalósul az anyaghasználatban, tervezésben és a gyártás során is. Magas elvárások? Magas minőség.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük