Ingyenes házhozszállítás 50 ezer Ft feletti vásárlásoknál!

Ismét jótékonysági vadászatot tartottak Fejér megyében!

Az eseményt hatodik alkalommal rendezték meg Kápolnásnyéken az Országos Magyar Vadászkamara Fejér Megyei Területi Szervezete szervezésében és az Országos Magyar Vadászati Védegylet közreműködésével. 2013 óta minden év december 27-én, János napján kerül sor a jótékonysági akcióra, amelyen idén 12 megyéből 155-en vettek részt. A vadászok által befizetett összeg körülbelül 3 millió forint, ezzel ebben az esztendőben is a Fejér Megyei Szent György Kórház gyerekosztályát támogatják a szervezők.

Fejes László, a jótékonysági vadászat ötletgazdája elmondta: a hat év alatt az összefogás által a kórház számára orvosi eszközökre biztosított összeg megközelíti a 10 millió forintot. Az idei bevételt két olyan berendezés megvásárlására fordítják, amely a légzőszervi megbetegedéseket tudja diagnosztizálni. Különleges eszközökről van szó, amelyekből mindössze 2 van az egész országban, így a Fejér Megyei Szent György Kórház lesz a 3. intézmény, ahol ilyennel dolgozhatnak.

A jótékonysági vadászat mára országos eseménnyé nőtte ki magát, ami látszik a résztvevők számából és abból, hogy az ország megyéinek kétharmadából érkeztek Kápolnásnyékre, az esemény központi helyszínét biztosító Halász-kastélyhoz. A nagy létszám miatt idén már 5 környékbeli területen folyt a vadászat.

Fejes László ötletgazda köszöntő beszéde, amelyben az elmúlt évek eredményeit is összefoglalta:

Megkülönböztetett szeretettel és tisztelettel köszöntöm a körünkben L. Simon László országgyűlési képviselő urat, köszöntöm dr. Molnár Krisztián urat, a megyei közgyűlés elnökét, köszöntöm az Országos Magyar Vadász Kamara Fejér Megyei Területi Szervezetének vezetőit és a megjelent elnökségi tagokat, köszöntöm Weidinger István tájegységi fővadász urat, végül, de nem utolsó sorban, külön köszöntöm a 6. jótékonysági vadászaton megjelent vadászokat, kísérőiket valamint a kutyás segítőinket!

Mielőtt bármiről is szólnék, kérem, engedjétek meg, hogy az első gondolatom a köszönetnyilvánítás legyen. Mindenek előtt szeretném megköszönni dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes úrnak, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnökének, hogy a tavalyi év után idén is vállalta a jótékonysági vadászat fővédnökségét, ami amellett, hogy óriási megtiszteltetés, nagymértékben hozzájárul a jótékonysági vadászat reputációjának további emelkedéséhez.

Köszönetet szeretnék mondani minden egyes vadásznak, aki regisztrált és részvételi díjat fizetett, köszönettel tartozunk azoknak a személyeknek, akik az idei jótékonysági vadászat szervezésében részt vettek, köszönet illeti valamennyi támogatónkat, továbbá szeretném megköszönni az erőfeszítéseket azok részéről is, akik munkájukkal vagy bármilyen más módon hozzájárultak a mai esemény megvalósulásához.

Egyidejűleg a Fejér Megyei Szent György Kórház gyerekosztályán szolgálatot ellátó valamennyi egészségügyi dolgozó köszönetét is tolmácsolni szeretném részetekre! 

Felemelő érzés, hogy a mai napon immáron 6. alkalommal rendezünk jótékonysági vadászatot. 2013 óta minden év december 27-én azonos céllal vadásztunk Fejér megyében. Visszatekintve azt láthatjuk, hogy az esemény kinőtte önmagát, azt láthatjuk, hogy a hagyományteremtés gondolata nem volt alaptalan, valamint azt is láthatjuk, hogy az érdeklődés gyakorlatilag országos.

A jótékonykodás lényege az önzetlenség! Az ember cselekedeteinek, csakis a szándék szabja meg az érdemét, s az önzetlenség teszi tökéletessé. Máshogy fogalmazva: nem kevésbé szükséges mások érdekeit szolgálni, mint a sajátunkat. Összefogásunk a legteljesebb mértékben szolgálja mások érdekeit. Segíti a Fejér Megyei Szent György Kórház gyermekosztályán dolgozó egészségügyi szakszemélyzet munkáját, elősegíti vagy megteremti a beteg gyerekek gyógyulását, ezen keresztül pedig örömet okoz a gyógyuló gyerekek szüleinek, hozzátartozóinak.

Kijelenthető tehát, hogy a magyar vadászok a társadalmi felelősségvállalást fontosnak tartják, továbbá leszögezhető, hogy a jótékonysági vadászattal részt is vállalnak e kérdésben vagyis a közjó szolgálatában állnak!

Engedjétek meg, hogy egy rövid összegzést adjak részetekre a számok nyelvén is az elmúlt 5 évről.

  • A résztvevők és a támogatók száma a 6 eseményen összesen 531 fő volt.
  • Az eddig megvásárolt orvosi eszközök száma: 10 db
  • 2013-tól 2018-ig bezárólag az átadott támogatás összege megközelíti a 10 millió forintot.
  • Az összefogás révén vásárolt orvosi eszközök 4 258 gyermeket láttak el vagy gyógyítottak meg a mai napig! 

 A jótékonysági vadászat egykor még csak egy ötlet, később már valóság. Kezdetben 1, aztán 3, ma már 5 vádászterület szükséges a nagyszámú érdeklődés okán! 

12 megyéből érkeztek vadászok a mai eseményre: Fejér, Pest, Veszprém, Tolna, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Borsod-Abaúj-Zemplén, Komárom-Esztergom, Hajdú-Bihar, Bács-Kiskun, Heves és Zala megye képviselteti magát.

Az elhangzott számokat hallva azt hiszem, megkérdőjelezhetetlen a jótékonysági vadászat értelme és létjogosultsága.

Hiszem és remélem, hogy e kezdeményezés egykor országos méreteket ölt majd, azt követően pedig példaként szolgálhat bármely európai ország vadásztársadalma számára!

Ezen vízió mentén kívánok mindenkinek nagyon jó szórakozást, szép lövéseket, eredményes vadászatot valamint békés, boldog Újévet!

Köszönöm, hogy meghallgattatok!

Forrás: vadaszativedegylet.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük