Ingyenes házhozszállítás 50 ezer Ft feletti vásárlásoknál!

Pulsar Axion

AXION
Társ a sötétben.

A készülék előrendelhető itt!

Egy vadászat mindig a megfelelő felszerelés kiválasztásával kezdődik. A felszereléseink pedig minden helyzetre megoldást kell nyújtsanak hiszen mindenki szembesült már azzal amikor a távcső nem volt elég jó, a ruha nem volt elég meleg és azon gondolkoztunk, hogy miért lett sikertelen a vadászat.

2019-ben a Pulsar bemutatja a legújabb hőkameráját, az AXION-t. Ezzel a készülékkel a cég új sorozatát nyitja a kompakt, megfizethető árú hőkamerák piacán. A Pulsar mérnökei mindent beleraktak az új magnézium vázba amit az elmúlt években megálmodtak. A sorozat két versenyzője Axion XM30 és Axion XM38 névre hallgat.

Az Axion modellek a Quantum Lite utódjaként fogják képviselni a palettát, viszont minden új fejlesztést meg fognak kapni amit a Pulsar az elmúlt 1-2 évben beépített a modelljeibe. Ennek megfelelően kép és videó-rögzítés, wifi kapcsolat és egy 12µm-os érzékelő is beépítésre kerül. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a Germanium lencse és a piacon egyedülálló szenzor a korábbihoz képest 60-100%-kal nagyobb észlelési távolságot biztosít. A két készülék a távolságok leküzdéséhez 4,1(XM30) és 5,5(XM38) optikai nagyítással fog működni melyeket akár négyszerezni lehet digitálisan. A képet pedig egy 1024×768-as felbontású HD AMOLED képernyőn jeleníti meg.

A feldolgozó elektronika mellett az áramkörök is fejlesztés alá estek, így új akkumulátorral és teljesen új rendszerrel érkeznek a modellek. 3 Másodperc alatti indulási idővel és 4 óra folyamatos működést biztosító APS3-as akkumulátorral lesz felszerelve, mely gyors töltővel és micro-usb csatlakozással érkezik.

Jelentős újítás a készülék formája is. Sokan tapasztaljuk, hogy az eszközeink számának növekedésével már semmire nincs elég hely a táskában vagy a kabát zsebeiben. Az új AXION ezért sokkal kisebb lesz, így könnyel elfér egy kézben vagy a kabát legkisebb zsebeiben is. A jól megszokott 4 gombos kezelés már mind jobb és balkezes vadászoknak is kényelmes lesz és továbbra is teljesen vízálló, súlya pedig mindösszesen 300g.

A készülék következő erőssége a szoftver. A felhasználói igényeknek megfelelően az Axion is egy testre szabható szoftvert kapott, így állíthatjuk a fényerőt, kontrasztot és a környezethez alkalmazkodó üzemmódokat is (erdő, nyílt terep és ködös). A hőkép pedig 8 színben jeleníthető meg (fehér, fekete, vörös, vörös monokróm, szivárvány, kék, ibolya, szépia). Minden szín más helyzetekre adhat megoldást. A fehér és a fekete az észlelésben segít, a kék és szivárvány a megfigyelt vad hőkülönbségeit mutatja ki jobban, a szépia és az ibolya pedig fakóbb színével pihenteti a szemet hosszabb megfigyelés közben. Továbbá az Axion is használja majd a Pulsar stadiometrikus távolságbecslőjét, mely a vad méretéből képes megbecsülni a távolságot.

Az utolsó de talán az érzékelő mellett a legnagyobb újítás az, hogy a Pulsar már a középkategóriás hőkameráiba is beszereli a kép és videorögzítést, így MP4 és JPEG formátumban leszünk képesek lementeni telefonunkra a legszebb élményeket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük