Ingyenes házhozszállítás 50 ezer Ft feletti vásárlásoknál!

F.A.I.R-Azok a jó öreg duplák

Az utóbbi időben ismét reneszánszát élik a konzervatív kivitelű vadászfegyverek. Az Izidoro Rizzini által alapított F.A.I.R. vadász-és sportfegyver készítő manufaktúra ötvözi a minőséget, a megbízhatóságot és a pontosságot. A hagyományos dupla csövű sörétesek kedvelői három főbb típus (Iside, Iside Prestige, Iside Vintage) közül is válogathatnak számos kaliberben (12-16-20-28-410).

Az alap verzió hüvelyvonóval szerelt, az agyazása rendkívül kezes, törekszenek arra a gyártók, hogy minél kényelmesebb és ergonómikusabb legyen a fogás. Ez természetesen nagy szerepet játszik a gyors célra tartásoknál. Az Iside EM már ejektoros, az oldallemeze három fokozatú lézergravírozásossal van díszítve. Az Iside Tartaruga Gold esetében a baszkül márványozott, arany színű motívumokkal tarkított, emellett az agytalp fa borítású, ami szintén a régi kort idézi. Az Iside Gardena szimpla és dupla elsütő szerkezettel is kapható.

Iside EM

Az olasz elegancia az Iside Prestige esetében a legszembetűnőbb. A csúcsminőségű anyagok megválasztása miatt tartósak és ellenállóak is a fegyvereik. Az Iside puskák könnyedsége nagyrészt az alumínium ötvözeten alapul. A Prestige modellek ejektorosak, az oldallemezeik pedig elnyújtottak és lekerekítettek.

Iside Prestige

Két változatát különböztetjük meg: Iside Prestige-t és az Iside Prestige Tartaruga Gold-t. Az egyes változatok között a legnagyobb különbséget az esztétikai mejelenés adja. Az Iside Prestige jellemzője a lézergravírozásos, míg az Iside Prestige Tartaruga Gold esetében márványozott az oldallemez, arany elemekkel, illetve az agytalp fa borításos.

Iside Prestige Tartaruga Gold

Az Iside projektnek a következő modellje világszerte osztatlan szakmai sikert aratott. A széria indulásától számított két év elteltével egy álom vált valóra, amikor a tervezők nagy erőfeszítések árán elkészítették a külső kakasos Iside Vintage-t. A modern technológia alkalmazása mellett elsősorban a hagyományos szempontokat vették figyelembe. Az Iside Vintage, mint ahogy már említésre került, külső kakasos, ejektorral és dupla elsütőszerkezettel rendelkezik. A minőségi fa részen lézergravírozásos agyazat található, az oldallemez márványozott. Ez a fegyver igen könnyen válhat a klasszikus vadászfegyverekért rajongók legjobb barátjává. Külső megjelenése mellett nagy előnye ennek a típusnak a demiblokk, ami még nagyobb stabilitást ad a fegyvernek. Mindent összevetve az Iside modellek tökéletes választásnak bizonyulnak, ha a klasszikus stílus mellett egy elegáns, könnyed és sokoldalú fegyvert keres az ember.

Luca Rizzini, kezében egy Iside Vintage típusú modellel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük